Dit werkt: Caption nagellak.

Het is zo simpel, maar blijkbaar was niemand er nog op gekomen: een rond nagellakkwastje. Want ook je nagelbed is rond, nietwaar? En ik mag dan wel praktisch elke dag nagellak op hebben (ik ben Ilonka en ik ben verslaafd aan nagellak), maar na al die jaren kan ik het nog steeds niet zonder knoeien. Tot Caption in mijn leven kwam, twee weken geleden. Een nieuw merk nagellak uit Californië, wat door mede-eigenaar Greg Salo zelf geïntroduceerd werd in het Art’Otel in Amsterdam, toevallig op dezelfde dag als het grote 25 jaar ELLE-feest zodat ik met een verse manicure de dansvloer op kon.

Wat pretendeert het? Dezelfde topglans als Shellac en andere gellakken, een snelle droogtijd (na een kwartier kun je gewoon naar de wc, in je haar of in je tas wroeten zonder schade; na een half uur kun je naar bed zonder wakker te worden met de afdruk van je lakens in je nagellak), en met meer staying power dan een gewone lak (hangt af van hoe ruig je leeft; houdt je lak normaal 1 dag, dan houdt het nu 3 dagen, houdt het normaal 3 dagen, dan nu 6). Maar dan zonder UV-lampen en zonder dat je je nagels tien minuten in de aceton moet hangen om het er weer af te krijgen. Ook dekken de donkere kleuren in 1 keer, en de lichte kleuren in 2 keer, wat de droogtijd natuurlijk ook al ten goede komt. En de basecoat verzorgt en versterkt je nagels ook nog eens. Ik zou er nog wat technische taal tegenaan kunnen gooien over patenten en polymeren en LacQ3, maar yadayadayada, hoe ziet het er uiteindelijk uit?

Wat moet je doen? Gewoon, lakken. Basecoat, nagellak, topcoat. En de eerste nagel is al touch dry (niet te hard touchen!) als je met de tiende nagel klaar bent.

En? Ik ging niet over één nacht ijs. De eerste keer, toen Greg Salo zelf mijn manicure had gedaan, hield het maar liefst een week. Met wat lichte chips, die ik normaal op dag 2 al heb, en met een verse topcoat halverwege de week (op advies van Greg). Ik was benieuwd of het ook zo lang mooi zo blijven als ik het zelf, in al mijn onhandigheid, zou doen. Nu kon ik dus ook dat ronde kwastje testen.
Lezer, ik had voor het eerst geen geknoei over de nagelriem heen! Pluspunt. En 1 laag was inderdaad dekkend, en supersnel droog. Ik ging vervolgens op een werktripje naar Londen, wat uiteraard het nodige gesleep op vliegvelden en stations met zich meebracht, en helaas ook wat schade aan de manicure. Ik was onder de indruk van de hoogglans, die bleef (en ook goed te zien was op de Instagramselfies die ik met filmcollega C. maakte, terwijl we met champagne verwend werden in de clublounge van het Langham Hotel). Ik heb nog een derde testdrive gedaan, om te zien hoe het ging als ik niet met een koffer zeulde, maar gewoon thuis was. Twee kleine chips op dag 4, na het intensief passen van een stapel spijkerbroeken, die ik verdoezelde door er een gouden glittertopcoat overheen te doen zodat ik de boel nog een paar dagen kon rekken. Er zijn 60 kleuren en 18 Top Effects. Ik ben fan!

PS Mijn nieuwe droombaan: namen voor al die nagellakkleuren verzinnen. Want à la Essie en OPI is Caption er lekker op losgegaan.

CAPTION nagellak

Prijzen 15,95-16,95. Afgebeeld: basecoat, topcoat, Oh No She Didn’t (donkerblauw), Just A Little Bit In Love (beige), Look Don’t Touch (zwart), en Top Effects in Act Like It Matters. UPDATE: de webshop heeft iets vertraging opgelopen; vanaf half oktober verkrijgbaar bij Caption-salons en online: www.caption.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *