Heldere blik.

‘Wat zie je er goed uit,’ zegt iedereen de laatste tijd tegen me, steeds met een lichte verbazing in de stem. Waar ik me dan weer druk om maak, want waarom zo verbaasd? Zie ik er normaalgesproken heel slecht uit dan? Monster van Loch Ness?
Zo zie je, een aardige opmerking kan weer enorme gevolgen hebben. Maar laten we van het goede uitgaan: ik heb wel een idee waarom ik er de laatste tijd goed uitzie. Ik heb namelijk eindelijk geleerd hoe ik de donkere kringen onder mijn ogen moet camoufleren. Ja, het heeft een paar jaartjes geduurd.

Toen ik het ‘Vlekkeloos’-artikel voor Volkskrant Magazine aan het researchen was, ja, ik neem mijn beroep enorm serieus, heb ik een masterclassje ‘hoe krijg ik een flawless face’ gekregen van Amanda Rijff, make-up artist en Laura Mercier-goeroe. Ze leerde me twee dingen: om een tint donkerder te gaan dan dat ik zelf zou kiezen, en om de concealer (High Coverage Concealer for Under Eye) te mengen met oogcrème, twee vliegen in één klap eigenlijk. Zelf gebruikte ze hier Eye Repair Serum van Laura Mercier voor, thuis doe ik het met Idéalia Eyes van Vichy, want die lag hier toevallig. Even op de hand mengen, met een kwast onder het oog en in de ooghoek, depdepdep, klaar. Vervolgens kreeg ik de Eye Basics op mijn ooglid, een primer die je ook zo kunt gebruiken, want het geeft een mooie egale kleur en camoufleert roodheid en adertjes. Wederom in een donkerder kleur dan ik zou kiezen (ik heb zelf ooit Flax gekocht, Amanda gaf me Wheat).

Resultaat: een heldere, uitgeruste blik dus. Ik heb het setje meegekregen voor thuis en ik moet zeggen, ik vind het een ontspannend ritueel, zo ’s ochtends op de bank met een kop koffie. Smeersmeersmeer, depdepdep. Ik kan het nog niet zo flawless als Amanda, maar kennelijk loop ik ook niet voor gek, anders zou ik dat wel horen. Hopelijk. Toch?!

ogentroost

Amanda Rijff is bij Skins Cosmetics te boeken voor visagie of een masterclass Laura Mercier


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pioh289359/domains/ilonkaleenheer.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *