Gone girl.

Het woord guilty pleasure kan ik niet meer gebruiken sinds Matthijs van Nieuwkerk het elke week weer vernachelt (‘kiltie plèsjur’ – ga in die eindeloze zomerstop toch eens naar de nonnen in Vught voor een cursusje Engels, gezellig samen met Mark Rutte of zo). Dus laat ik zeggen dat Gone Girl van Gillian Flynn dé vakantiethriller was, twee zomers geleden, een echte pageturner die ik letterlijk in 24 uur uitlas (is dat binge-lezen?).

De filmrechten werden meteen gekocht, en daarna was het een lang gespeculeer wie Nick en vooral Amy Dunne zouden gaan spelen – het schijnbaar zo gelukkige stel, tot op de dag van hun vijfjarig huwelijk Amy spoorloos verdwijnt en er vermoedens ontstaan dat er veel meer aan de hand was in huize Dunne. Goed, we weten inmiddels dat het Rosamund Pike en Ben Affleck zijn geworden. Rosamund versloeg onder anderen Reese Witherspoon (gelukkig), Charlize Theron en de dodelijk saaie Rooney Mara (geef mij maar haar zus Kate, uit House of Cards). Wat Ben Affleck betreft – meh, ik vind hem een betere regisseur dan acteur, maar goed, we doen het ermee.
Wat de verwachtingen wel weer hooggespannen maakt, is dat David Fincher, van Se7en, Fight Club, The Social Network, Girl With The Dragon Tattoo en laten we vooral House of Cards niet vergeten, de regisseur is. En wie nu denkt: ja, maar ik weet al wie het gedaan heeft, want ik heb het boek gelezen – Gillian Flynn herschreef speciaal voor de film het einde. Dus het blijft spannend!

We moeten helaas nog even wachten, want de film gaat pas 2 oktober in première. Maar de eerste trailer kwam deze week het internet op geslopen (en werd meteen overal weer verwijderd, dus ik hoop dat deze link het even blijft doen), waarin we de vertrouwde Fincher-opnames-in-het-duister zien, en waarin we Affleck horen zeggen: ‘I did not kill my wife.’ (Harrison Ford in The Fugitive zei het overtuigender, en nee, dit is geen spoiler!).

2 gedachten over “Gone girl.

  1. Christine

    Rosamund Pike <3 Die ik nooit meer ergens zag na Wives & Daughters, tot Pride & Prejudice. <3<3 Had ik al gezegd <3?

    Reageren
  2. Pingback: maillot france 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *