Het kan altijd erger.

Nadat ik gisteren bijna aan de valium moest omdat ik mijn Helmut Lang-broek maar niet kon vinden, die ik per se (ik weet ook niet precies waarom) die dag aan wilde en mijn hele huis, alle 41 vierkante meter, op z’n kop had gezet, vervloekte ik mezelf. Wáárom heb ik zoveel spullen?! Al vond ik wel opeens een mooi hemdje van Dries van Noten, een zijden onderjurkje van Karl Lagerfeld voor H&M – een museumstuk! – en een Acne-truitje met open ruggetje die ik allemaal weer ga dragen. Maar na ruim een uur had ik de broek nog steeds niet gevonden en moest ik even op de bank bijkomen van alle stress.

Dat deed ik met drie episodes van Lindsay, de ‘documentaire’-serie die op het netwerk van Oprah getoond wordt over het leven van Lindsay Lohan na rehab. En toen zag ik: het kan altijd erger. Lindsay krijgt het voor elkaar om haar hotelkamer er na drie weken uit te laten zien alsof een hoarder er al dertig jaar bivakkeert. Het stelde me enorm gerust. Daarna vond ik mijn broek binnen vijf minuten, keurig op een veilig plekje weggehangen zodat-ie niet kon kreuken. Hij is van vier seizoenen geleden, en ik ben enorm blij dat vriendin T. van Azzurro Due me toen had overgehaald om hem in de uitverkoop in te checken, want hij doet het nu weer hartstikke goed met dat net te korte hoogwaterpijpje, zodat je enkels charmant bloot blijven boven de lakleren kostschoolveterschoenen van Cos van twee winters geleden die ik er erbij droeg. Zie, het is helemaal niet zo slecht om dingen te bewaren. Ik moet alleen een groter huis. Of een dependance.

En nu we het toch even over TV hebben, dan heb ik ook nog deze kijktip: de nieuwe HBO-serie Doll & Em. Het is zo’n serie die fictie is maar documentaire-achtig lijkt, gemaakt door actrice Emily Mortimer en haar beste vriendin Dolly Wells, over een actrice Em, die haar beste vriendin Doll uitnodigt om naar Hollywood te komen en haar personal assistant te worden. Dat wordt natuurlijk heel ongemakkelijk allemaal. Het zijn kleine afleveringen van twintig minuten over een vrouwenvriendschap en alle kleine valkuilen die daarbij horen. Verkoopargument is natuurlijk dat het zich in Hollywood afspeelt, en je dus ook allerlei vrij hilarische gastrollen voorbij ziet komen van bijvoorbeeld Susan Sarandon, Chloë Sevigny en John Cusack. Het verzacht het gemis van GIRLS (laatste aflevering was maandag) een beetje. Een BEETJE.

PS Deze foto is van Lindsay’s hotelkamer. Niet, ik herhaal NIET, van mijn huis.

lindsay's kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *