Lust weg.

Shoppen is mijn lust en mijn leven. Ik geloof dat ik dat niet meer hoef uit te leggen. Maar ik wil, heus, ook wel eens niet shoppen en lekker in mijn eigen buurt rondlopen en hangen. Dat wordt steeds moeilijker, want mijn buurt is de 9 Straatjes en daar sjokt tegenwoordig de halve Kalverstraat doorheen. Met als gevolg dat de huren steeds hoger worden, de winkels steeds stommer, en, ergste van het ergste, dat mijn favoriete restaurants verdwijnen omdat ze het niet meer kunnen opbrengen (al dat sjokvolk geeft namelijk geen cent uit en gaat waarschijnlijk bier hijsen op het Leidseplein) en worden vervangen door nog meer winkels.

Zo hoorde ik gisteren dat per 17 maart Lust verdwijnt. Lust! Mijn lust en mijn leven! Waar ik een paar keer per week eet en/of drink! De club sandwich elke zaterdag met vriend J.! De quinoasalade met vriendin M.! De kroketten met vriendin D.! De hamburgers met C. en J.! De zondagsbrunch met T. en D.! Waar je altijd lekker buiten kunt zitten want schaduw en iedereen wil in de zon! En waar moet ik dat dan nu allemaal gaan doen? Houdt er niemand dan ooit rekening met mijjjjjj?!

‘Het dorpsgevoel in de Hartenstraat loopt gevaar,’ kopte Het Parool vorige week. Die waren er een beetje laat bij, want dat dorpsgevoel is in de hele buurt al jaren in gevaar. De eigenzinnige winkels die de 9 Straatjes zo populair maakten zijn voor een deel verdwenen omdat ze de torenhoge huren niet meer kunnen betalen. En dan hebben we het nog niet eens over de dagelijkse middenstand. De groene slager? Weg. De poelier? Weg. De groentenjuwelier (in de buurt zo genoemd vanwege de fikse prijzen)? Weg. De drogist? Weg. Viswinkel? Weg. In plaats daarvan hebben we eigenlijk maar een handvol winkels met fikse expansiedrift. Seriously, hoeveel filialen heeft één buurtje nodig van Scotch & Soda, Denham, We Are Labels, Goods, By Fabrizo (of zoiets, ik wil niet naar die toko kijken want ze verkopen er alles voor 29 euro, en dan weet je wel hoe het gesteld is met de arme mensen die het gemaakt hebben)?

En dan komt deze week ook nog de film Hartenstraat uit, gemaakt door Sanne ‘jongens ik ga nu flauwvallen’ Vogel. Wordt het nog erger. Gaat die bierkar (ook zoiets! de bierkar!) zeker een route langs alle filmlocaties maken.

Ugh. Gelukkig is er altijd één bankje in al die straatjes waar het wel leuk is, waar altijd een cola of een witte wijn koud staat en waar het goed mensen kijken, roddelen én shoppen is. Ik zeg niet waar, uiteraard.  Voordat dat ook weer verpest wordt.

Lust


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pioh289359/domains/ilonkaleenheer.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

5 gedachten over “Lust weg.

 1. johnnie

  bankje blijft
  cola ( light ) blijft
  wijn blijft
  roddelen en lachen blijft….❌⭕️❌
  PS net als jij …

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *