De buurtwinkel.

Na mijn kleine tirade over de teloorgang van mijn buurt, de Amsterdamse 9 Straatjes, die langzaam maar zeker wordt geannexeerd door foute commercie (in mijn ogen dan hè) en Kalverstraatpubliek, ga ik af en toe op onderzoek uit in andere buurten.
Nu kom ik voor werk (de redactie van Volkskrant Magazine zit om de hoek) ongeveer een keer per maand in de Czaar Peterstraat, wat vroeger nogal een gribusbuurt was, maar het begint er per maand gezelliger uit te zien. Als de zon schijnt, en je een beetje door je oogharen kijkt, waan je je bijna in Williamsburg, Brooklyn (bijna dan). Bij Helena Primakoff kun je bijvoorbeeld lekker ontbijten en lunchen, er zijn wat leuke foodstores, zoals Olie (enzo) en Sprezzatura, Roest zit er om de hoek al bijna drie jaar een trekpleister te zijn, en sinds drie maanden zit er ook een nieuwe modewinkel die het omfietsen (of de tramrit – de 10 stopt voor de deur) waard is.

Nou ja, modewinkel (mijn ogen werden natuurlijk weer door de kleren getrokken), CP113 is eigenlijk een conceptstore. Er worden ook (vintage) meubels, interieurspullen en kunst verkocht, een fijne beautylijn (het Franse M.E. Skinlab), en er zijn lopende exposities (op dit moment de kleurige kussens van Mina Abouzahra).
Eigenaars Kris Hartman en Stefanie Derks, die elkaar ooit leerden kennen toen ze bij SPRMRKT werkten, verkopen in feite alles wat ze zelf mooi vinden. En dat blijkt een prettige mengeling te zijn van Scandinavische, Franse en Nederlandse cool. Merken (voor vrouwen én mannen) als Carin Wester, BASE Range, BLK OPM, Mads Norgaard, Common People, Cheap Monday, Studio Ruig en First of August. Mooie (en betaalbare) handgemaakte leren tassen van Daphny Raes, sieraden van Mimi & Toi en Essyello. En dan kun je er ook nog heerlijk koffie drinken, van Stadsbranderij Noord.

Je vindt CP113 op Czaar Peterstraat 113 (hence the name), en ze zijn elke dag open. Op Facebook houden ze je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, sales en binnengekomen spullen.

CP113 CP113-2 cp113-3  CP113-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *