Faaashion.

Het modeseizoen is begonnen; New York Fashion Week is net geweest, morgen gaat het hele circus in Londen van start. Voor mij altijd weer een legitiem excuus om uren kleren te kijken online want werk, dahling, research! Tussen al dat klikken door kwam ik ook nog wat leuke nieuwtjes tegen, dus bij dezen: wat lekkere links zodat jullie ook. eh, research kunnen doen.

*Allereerst: het haar van Scott ‘The Sartorialist’ Schuman. Kennelijk zit hij in een kleine midlife-crisis na de breuk met Garance Doré (waar ik stiekem-niet-zo-stiekem blij om was, want ik heb haar altijd veel te leuk gevonden voor hem, opgeblazen gast dat-ie is). Dus nu is hij krulhaar aan het kweken.
*Sarah Jessica Parker heeft haar huis in Greenwich Village te koop gezet, en dat levert wat lekkere gluren bij de buren-foto’s op. Check die badkuip! Groot genoeg voor het hele gezin. En uiteraard heeft ze een walk-in closet waar ‘Carrie’ jaloers op zou zijn, en die ongeveer net zo groot is als mijn hele appartement (en met ongeveer net zo veel kleren on display. Maar dan wel veel netter. Ik moet opruimen! Maar nu echt!)
*Op de eerste dag van NYFW volgde New York Magazine de Vlaamse styliste en casting agent (en een van mijn favoriete bloggers) Natalie Joos een dag met de camera. Check ook haar blog Tales of Endearment, als je haar al niet volgt: fris, inspirerend, vol liefde voor vintage.
*Een leuk Nederlands succesje op bloggebied: Yara Michels (formerly known as the artist called This Chick’s Got Style) won ‘Newcomer of the Year’ met haar Chapter Friday tijdens de Bloglovin’ Awards in New York. Trots op deze oud-stagiaire van ELLE die ik ooit nog eens op boodschappen uitstuurde – wie wil er nu mijn stagiaire worden?
*En mijn missie is geslaagd: iedereen loopt nu op platte schoenen. Nou ja, bijna iedereen, Anna Dello Russo natuurlijk niet, maar voor de rest heeft het modeleger de platte schoen omarmd (ombeend?), zoals je kunt zien in dit overzicht van 6 dagen street-style fashion op de straten van New York. Aan de ene kant ben ik blij dat ik niet meer meewarig wordt bekeken omdat ik weiger op hakken te lopen – en dat ik nu overal leuke platte schoenen kan vinden. Maar het is ook een beetje jammer, want het is mijn ding. Net als gin-tonics, ook opeens hip, terwijl het al jaren mijn signature cocktail is. Maar ja, je kunt nu wel overal de lekkerste gin-tonics drinken (hele menu’s hebben ze tegenwoordig!), dus daar ga ik dan weer niet over klagen. Cheers!

3 gedachten over “Faaashion.

 1. Bella

  Ik moet zo lachen dat in Nederland, een paar eeuwen later dan in de rest van de wereld, de gin-tonic uiteindelijk is “uitgevonden”. Toen ik hier kwam uit Zuid-Afrika 12 jaar geleden, wisten ze in de meeste uitgaansgelegenheden niet waar ik het over had.
  Ik vind Scott Schuman’s uitstraling er op voorruitgegaan met zijn nieuw haar. Het blijft echter een eng mannetje. Can’t wait to see what (or who) Garance does next.
  En ik vind de meeste woningen van sterren een getuigenis van veel meer geld dan smaak, maar dit huisje van SJP wil ik graag meteen betrekken. Jammer uiteraard van het prijskaartje!!

  Reageren
 2. Ilonka Bericht auteur

  Alleen die gekke driehoekige eettafelstoelen vond ik niks – zien er niet echt comfortabel uit.

  Reageren
 3. Nancy

  Herkenbaar van de gin-tonic! Wat is dat dan weer? Iedereen ineens aan de gin-tonic 🙂
  En ik ben eigenlijk weer veel meer hakken gaan dragen, ik geloof dat ik het niet echt in de gaten heb gehad, dat plat echt hip is geworden. Natuurlijk zag ik wel platte schoenen, maar een hele platte schoenen delegatie? Wow.
  Dat stulpje van SJP zal ik eens rustig gaan bekijken. Heurlijk!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *