See Me.

Begin dit jaar kreeg ik dit gouden hart cadeau van Caterina Occhio, de vrouw achter SeeMe. SeeMe is een internationaal fairtrade sieradenmerk met een bijzondere missie: het wil de levens verbeteren van vrouwen die slachtoffer zijn (geweest) van huiselijk geweld; vrouwen, vaak alleenstaande moeders, die niet meer naar hun familie kunnen terugkeren en worden opgevangen in shelters. In Tunesië en Turkije leren ze een vak, edelsmeden, en krijgen ze daarna werk: het maken van de sieraden die SeeMe verkoopt.

In alle opzichten een mooi product dus, en daar willen mensen graag aan meewerken. Tommy Hilfiger vroeg SeeMe alle sieraden te maken voor zijn afgelopen show in New York, er zijn samenwerkingen met Karl Lagerfeld en Missoni, en bekende modemensen als Suzy Menkes etaleren met liefde hun ‘hart’. De sieraden worden verkocht bij Colette en Galleries Lafayette in Parijs, online via Luisa Via Roma en de SeeMe-website, en in de eigen winkel op de Haarlemmerstraat 72 in Amsterdam.

Vandaag, 25 november, is het de Internationale Dag ter uitbanning van geweld tegen vrouwen. Een mooie aanleiding om mee te doen aan de #heartmovement van Caterina en SeeMe. Er zijn kettingen en armbanden in verschillende uitvoeringen, ringensets met verschillende inscripties en, hoog op mijn verlanglijsje, de lange kettingoorbel. Shoppen met een goed gevoel! Ik zou zeggen: sla lekker in voor de feestdagen.

See_Me heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *