Zingende modellen.

Miranda Kerr zingt! Of eigenlijk kun je dat uitroepteken wel weglaten; als ik het model was, gaf ik mijn day job nog niet op (hád ik maar zo’n day job). ‘Just a bit of fun!’ twitterde ze er zelf over. En dat is het.
Iets minder lollig: Gisele Bündchen die Heart of Glass van Blondie doet, voor de nieuwste H&M-zomercommercial. Blondie is heilig! Gisele instagramde alvast een stukje, en hier beneden zie je de hele clip. Ze is in bikini en wordt vergezeld van heel veel autotune. Niet meer doen, oké? Al kent ze wel haar rockposes.
Daar heeft supermodel Naomi Campbell zich in ieder geval aan gehouden. In de vroege jaren negentig probeerde ook zij een paar nieuwe carrières uit: ze ‘schreef’ een ‘roman’, Swan, en nam een CD op, met een piepklein hitje, Love And Tears. Daar bleef het gelukkig bij.
Tais-toi et sois belle? Dat zult u mij nou ook weer niet horen zeggen. Want een aantal modellen kan er echt van wat. Grace Jones! Roommate in Parijs van Jerry Hall in de jaren zeventig, en hoolahooper extraordinaire. Kippenvel krijg ik als ik haar live Slave To The Rhythm hoor en zie zingen. Carla Bruni, ook niet onverdienstelijk, en haar teksten schijnen een tikje olala te zijn, maar daar is mijn Frans niet goed genoeg voor.
Mijn favoriet is Karen Elson. Haar eerste CD The Ghost Who Walks heb ik stuk gedraaid (zeg je dat tegenwoordig nog, met een iPod?). En onderstaand duet met Ren Harvieu is beeldschoon. En dan is er nog het curieuze I Love You (Me Neither), dat ze samen met Cat Power opnam – een bewerking van Je t’aime…moi non plus van Serge Gainsbourg en Jane Birkin. Dat had van mij nou niet meteen gehoeven, maar zo is het kringetje mooi rond, want chanteuse en actrice Jane Birkin begon ook ooit als model. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *