Gratis: live EP van Agnes Obel.

Vroeger, toen Revenge nog leuk was (ik heb het over het eerste seizoen, in 2011), was de goede muziek een van de redenen waarom ik zwaar verslaafd aan de serie was. (Nolan Ross was de andere reden.) Het schijnt een echte baan te zijn, muziek uitzoeken voor tv-series, wat voor dream job is dat? Beetje tv kijken, leuke muziekjes opzoeken, het is wat ik een doordeweekse avond noem. Grey’s Anatomy is ook zo’n serie waar je altijd wel een intrigerend nummer op de achtergrond hoort; lang leve Shazam, want daardoor weet ik de naam van zangeres Inara George, die een prachtige cover maakte van Joe Jacksons Fools In Love.
De muziek in Revenge was zo consistent goed dat ik er zelfs een playlist van heb gemaakt (hop, weer een zondagmiddag om) die ik nu nog zeker wekelijks opzet. Angus & Julia Stone, Little Majorette, Hope Sandoval, The Alabama Shakes – heerlijk allemaal. Maar vooral de dromerige liedjes van de Deense singer-songwriter Agnes Obel bleven hangen, zo zeer dat ik van haar meteen maar een hele CD, haar debuut Philharmonics, aanschafte. Luister maar eens naar dit wonderschone Riverside.

Mooi toch? Wie meer van haar wil horen: je kunt middels de link hieronder gratis de EP downloaden die ze maakte voor iTunes Live. En smaakt het naar nog meer: er is ook een tweede CD uit, Aventine. Enjoy!

2 gedachten over “Gratis: live EP van Agnes Obel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *